Buiten het feit dat ik getrouwd ben en moeder, ben ik afgestudeerd kinder- en jongeren therapeute aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Bij de Academie ben ik tevens werkzaam als universitair docent, supervisor, examinator, intaker voor nieuwe studenten en coordinator. Hier door blijf ik op de hoogte van en word ik getraind in de laatste en nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.
Ik ben GZ-supervisor volgens de richtlijnen van de LVSC. en begeleid professionals in het optimaliseren van hun werkuitvoering.

In 2008 heb ik de master voor de internationale Europese Certificering voor Psychotherapie behaald. Dit bevat o.a. de Algemene Psychotherapie Wetenschappen alsmede Medische en Psychosociale Basiskennis.
De jongerenspecialisatie heb ik tijdens mijn studie afgerond. De hypno specialisatie (ook voor volwassenen) heb ik maart 2011 behaald. Ook EMDR.-interventies behoort tot de mogelijkheden.

Ik ben met de 4-jarige post HBO. kindertherapie opleiding begonnen in 2004. De motivatie komt vanuit het met zoveel plezier werken met kinderen. Ruim 25 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt in alle groepen en diverse functies. Het werken met kinderen met al hun diversiteiten en eigenheden bevalt me bijzonder goed. Het is erg inspirerend.

Ik zag in de schoolpraktijk dat kinderen onvoldoende tot leven en leren kwamen. Het was niet altijd duidelijk wat er speelde. Ik merkte dat een kind veranderde, hem iets dwars zat en belemmerde in zijn ontwikkeling en levensvreugde. In gesprekken met ouders kregen we daar niet goed de vinger achter. Het gaf een machteloos gevoel. Het kind kon vaak zelf ook niet aangeven wat er nu precies speelde. Ik miste de handreikingen om adequaat te helpen. Met aandacht en lieve zorg kwamen we er niet. Sommige kinderen kwamen zo in de medische molen terecht. Dat gaf een bijzonder ontevreden en onrechtvaardig gevoel.

Toen ik dan ook hoorde van de Opleiding tot integratieve kindertherapeute en me erin ging verdiepen was de vervolgstap niet moeilijk.
En nu ben ik volop bezig kinderen te helpen weer grip te krijgen op de problemen in hun leven. Dit geeft bijzonder veel voldoening, omdat kinderen en hun omgeving door deze kortdurende therapie snel weer verder kunnen.